Intrebari frecvente plante

Am selectat cateva dintre cele mai frecvente intrebari privind amenajarea spatiilor de birouri cu plante ornamentale de interior pe care le primim si iti oferim raspunsurile astfel incat sa fii cat mai bine informat inainte sa ne contactezi.

1. Nu avem lumina naturala in birouri, ne puteti oferi niste plante care sa reziste doar la lumina artificiala?
Raspuns: nu exista plante naturale care sa traiasca fara lumina. Fotosinteza, proces vital pentru plante, nu poate avea loc in absenta luminii. Pentru spatiile cu lumina artificiala, exista 3-4 specii care se adapteaza si pot trai confortabil cativa ani, insa pentru a le prelungi durata de viata este ne
cesar sa fie amplasate 8-9 luni pe an la lumina naturala adecvata.

2. Se preteaza orice specie de plante in ghiveci in biroul meu? As vrea niste plante inflorite tot timpul anului.
Raspuns: in spatiile de birouri am invatat din experienta noastra ca planta spatiphyllium rezista bine si infloreste de mai multe ori pe an. Specii ca begonia, saintpaulia (violetele africane) sau kalanchoe au o durata de viata destul de redusa si reinfloresc greu in mediile din birouri.

3. Cum procedam ca sa comandam? Ne alegem noi speciile de plante ornamentale care ne plac sau vine specialistul Greenatwork sa evalueze spatiile noastre de birouri?
Raspuns: serviciul de consultanta in vederea amenajarii este gratuit pentru spatiile peste 200 mp. si consta intr-o vizita de evaluare a spatiului cu scopul de a afla solicitarile potentialului client si de a identifica locurile potrivite amplasarii plantelor, de a estima intensitatea luminoasa si de a discuta impreuna optiunile pentru o amenajare de succes. Ulterior, solicitantul primeste o oferta cu doua-trei variante de buget.

4. Se mai adauga costuri suplimentare fata de pretul plantei decorative?
Raspuns: intr-o amenajare pe termen lung, este necesar ca plantele sa fie amplasate pe pozitiile lor intr-un mediu cat mai confortabil pentru ele. Tot atunci este necesara transplantarea lor in ghivece permanente, cu un amestec de pamant de flori si fertilizant cu eliberare progresiva in sol. Costurile suplimentare care apar se refera la ghiveciul decorativ ales, la manopera de transplantare, fertilizare profesionala, substrat si granule de argila. Costurile cu transplantarea difera in functie de substratul ales (pamant, semihidrocultura cu vulcaponic, semihidrocultura cu seramis, hidrocultura).

5. Cum se livreaza plantele in ghiveci? Sunt gata transplantate sau se transplanteaza la sediul nostru?
Raspuns: orice planta care vine din sera este plantata intr-un ghiveci provizoriu cu substrat de turba. Este necesara transplantarea in termen de cateva saptamani de la import. In general plantele de dimensiuni office (pana la 180 cm) se livreaza transplantate, aceasta operatiune avand loc in locatia noastra. Plantele mari (peste 180 cm) se transplanteaza in locatia beneficiarului.

6. Cum procedam ca sa beneficiem si de servicii de intretinere a plantelor ornamentale?
Raspuns: recomandam incheierea unui contract de intretinere curenta a plantelor naturale inca de la livrarea plantelor. Specialistii nostri vor prelua astfel de la bun inceput responsabilitatile intretinerii plantelor.

7. Daca optam pentru serviciile Greenatwork  de intretinere beneficiem de garantie pentru plantele achizitionate?
Raspuns: da, exista optiuni de acordare a unei garantii pe lucrarile de intretinere, daca in locatia ta nu sunt conditii improprii dezvoltarii plantelor.

8. Cum decurg concret lucrarile Greenatwork de intretinere curenta a plantelor decorative?
Raspuns: specialistul nostru va viziteaza plantele regulat, conform unui program stabilit de comun acord (bisapmanal sau saptamanal). Operatiunile de intretinere curenta sunt: udare, pulverizare, fertilizare, tratare, tundere, curatare. Vei avea alocat un specialist care va veni in locatia ta pe baza unui program. Periodic, inspectorul de specialitate va veni sa evalueze situatia plantelor tale la fata locului. In tot acest timp, ai suport back-office asigurat de catre directorul departamentului servicii clienti.

9. Cum achitam serviciile de intretinere a plantelor decorative?
Raspuns: iti vom factura lunar orele prestate efectiv in luna respectiva conform programului.  Orele neprestate se recupereaza in termen de max. 7 zile. Vor exista diferente de la luna la luna deoarece intr-un program bisaptamanal, de exemplu, vor fi luni cu 9 vizite in cazul lunilor cu 31 zile.

10. Am inteles ca plantele ornamentale trebuie replantate din 2 in 2 ani. Cum vom proceda?
Raspuns: serviciile de replantare nu sunt incluse in contractul de intretinere curenta. De obicei au loc in locatia beneficiarului si se oferteaza la timpul potrivit. Vei achita manopera, substratul, fertilizarea cu eliberare lenta si, daca este cazul, ghivecele noi. Lucrarea va avea loc in locatia ta, iar specialistul care efectueaza intretinerea curenta va beneficia de ajutorul unei echipe specializata in transplantari / replantari.

Experti in plante

Avem o echipa de specialisti pasionati de plante decorative, punctuali, meticulosi, organizati. Activam in domeniul plantelor ornamentale din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante ornamentale exotice sanatoase, frumoase, bine intretinute.

Contact Us

0745 037 151
info [at] greenatwork.ro

Facebook